Kalle Anka i Asien

Jag och Linus hade ett fotoprojekt under resan till Asien. Han tog med sig en leksak, en gammal Kalle Anka som kör bil, och så dokumenterade vi Kalle Ankas resa.

Här är resultatet, Kalle Ankas reseberättelse.

Shanghai, Kina:

shanghai1

Först kom jag till Shanghai, en jättestor stad med både gammalt och nytt. Det här templet jag åkte förbi ligger i en trädgård som först skapades på 1500-talet. På Wikipedia står det såhär om den:

Yu Garden ligger centralt i gamla stan i Shanghai. Det räknas som den vackraste och mest kända trädgården i området. Parken anlades så tidigt som år 1559 som en privat trädgård. Trädgården växte igen och förföll fram till 1760 då den köptes upp. 1842, under första opiumkriget med Storbritannien så ockuperades trädgården. 1942 skadades trädgården svårt av japanska trupper. Shanghais regering reparerade skadorna och öppnade parken för allmänheten 1961. 1982 blev parken nationellt monument. Idag är Yu Garden en av Shanghai allra största sevärdheter.

shanghai2

Det fanns en hel del kul att göra i Shanghai också. Mitt i folkets park hittade jag ett nöjesfält.

shanghai3

Det fanns både väldigt höga hus och gamla områden med låga hus. Här kör jag förbi en hund som jagar en frisbee utanför regeringsbyggnaden.

Men Shanghai var väldigt kallt. Det var dags att dra vidare söderut.

Boracay, Filippinerna:

boracay1

Det här var nåt helt annat det. Värme, sol och bad. Men det var lite svårt att köra i sanden.

boracay2

Lättare underlag i juicebaren där jag släckte törsten med en ananas-shake.

Sedan blev det en storstad igen.

Kuala Lumpur, Malaysia:

kualalumpur

De här tornen är väldigt kända, så det är klart det fick bli en selfie framför dem. Petronas Twin Towers heter de, och när de byggdes var de de högsta byggnaderna i världen. Idag är de världens sjunde högsta byggnader, men lägre än Shanghai World Financial Center som ligger på fjärde plats och som jag redan varit uppe i, så jag struntade i att åka upp i dem – dessutom får man bara besöka gångbron en bit upp.

Jag var på ett till ställe i Malaysia.

Langkawi, Malaysia:

langkawi2

På stranden på Langkawi stötte jag på många hinder. Det var små krabbor som gjort dem när de grävt ner sig i sanden.

Bali, Indonesien:

bali1

På Bali gick jag på en föreställning. Det var en massa gubbar som kacklade i en ring, det lät riktigt lustigt. Och så fick jag se en berättelse ur Ramayana, en indisk saga som är över 2000 år gammal och handlar om olika gudar. Där fanns en gud som var en apa. Men någon anka hade de inte.

Jag stannade till för att titta på ett vattenfall. De sa att det var ovanligt lite vatten, men jag tyckte det forsade på en hel del. Fick se upp så jag inte spolades med.

bali2

Här var det svår terräng, och fasligt blött där de odlade ris, men fin utsikt.

Tokyo, Japan:

tokyo

Jag åkte upp i en skyskrapa till i alla fall, i Tokyo. Och så bodde jag i en – det där vita huset intill. Det hette Keio Plaza hotell.

hemresa

Det var en spännande resa, men allra mest spännande var nog att flyga flygplan – jag som annars bara kör bil!

lotta

Web veteran, journalist, blogger since 1998, loves creativity and originality, photography and her family. [More]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *