SVT börjar med podd-tv

SVT visar framfötterna och är först ut bland mediejättarna att erbjuda podd-tv, program att ladda ner i sin portabla mediespelare, eller se direkt på datorn. De har förstås sett SR:s framgångar med podcasts. Precis som hos SR går det att prenumerera på sina favoritprogram.
6 februari är det premiär, och de program som går att ladda hem från starten är Rapport, Lilla Aktuellt, Gomorron Sverige, Smålandsnytt, Agenda, Nyhetstecken, Toppkandidaterna, Debatt, extramaterial från Filmkrönikan och Öppet Arkiv.
– SVTs innehåll ska finnas tillgängligt för publiken på publikens villkor. Det här blir ytterligare ett sätt att titta på våra program, säger Lena Glaser som är chef på den enhet som har till uppdrag att utveckla SVTs interaktiva publiceringsformer (SVTi) i ett pressmeddelande.
Däremot begränsas SVT:s möjligheter att lägga ut program för nedladdning av de rättighetsavtal de har idag. SVT kan till exempel inte låta publiken lägga över musik i sina mediaspelare.
– Vi ska naturligtvis finnas med på den här marknaden med kostnadsfritt innehåll som publiken kan ta del av. Vi jobbar för att utveckla tjänsten ytterligare, säger Lena Glaser.

Läs mer om SVT:s podd-tv

Uppdatering 3/2: SVT blev omsprungna på upploppet av Expressen, som startar sin podd-tv idag.
Expressen podd-tv

lotta

Web veteran, journalist, blogger since 1998, loves creativity and originality, photography and her family. [More]

You may also like...

1 Response

  1. Anne-Maj says:

    SVT har sedan ett halvår gjort möjligheten för döva att ladda hem nyhetstecken i 3G mobilen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *