Häringe slott

I två dagar har jag gått en snabbkurs i företagsekonomi, som visade sig vara riktigt roligt när man fick lära sig det med hjälp av Företagsspelet. Håkan Kastbom från Lernia var vår lärare. Spelet gick ut på att driva ett företag och med hjälp av en dator, en spelplan, ett antal olika kort och brickor som fungerade som resultaträkning försöka få så hög avkastning som möjligt på tre månader, där man varje månadsslut skulle göra såväl balans- som resultaträkning.
Vi var fem lag, och en del i att vi hade så kul i just vårt “företag”, som vi döpte till Makelo AB efter de två begynnelsebokstäverna i våra respektive förnamn, var att det gick så bra. Efter en dålig första månad gick det bara uppåt, och till slut landade vi på en avkastning för hela perioden på 26,9 procent. Vi vann och fick en varsin twistpåse.

Häringe slott var fint, både inuti med tidstypisk inredning, och ute i det snötäckta landskapet. Jag kan föreställa mig att det är ännu finare på sommaren. Tyvärr fick vi inte så mycket tid att utforska omgivningarna, men jag tog i alla fall en snabb promenad på lunchen och fotade lite.

lotta

Web veteran, journalist, blogger since 1998, loves creativity and originality, photography and her family. [More]

You may also like...

2 Responses

  1. paul g says:

    nice pictures! (also in the moblog)

  2. L. says:

    Thanks Paul! It was a nice place. I only wish I had had more time to explore it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *