Åter till mina rötter – och vlogg från Öströö Fårfarm

Påskturen till Tvååker och Varberg blev väldigt trevlig. Jag uppskattade extra mycket att ha en lugn dag hos min faster Inger och hennes man Calle där vi mest satt och tittade på foton och läste gamla brev som min far skrivit. Av Inger fick jag även en pärm med ett slags memoarer som pappa lämnat efter sig. De var tänkta att riktas till oss tre döttrar, fick jag veta.
Det känns stort och märkligt att veta att han faktiskt tänkte på mig en hel del på slutet. Pärmen var en fin inblick i ett liv som var allt annat än lätt, även om jag uppfattade mycket av innehållet som en något friserad/förskönad bild. Det gav mig i alla fall svar på en del frågor.

En liten utflykt hann vi också med på skärtorsdagen, trots att det regnade och var allmänt grått. Inger, K och jag åkte till Öströö fårfarm, där man kan hälsa på fåren och handla hantverk, kött och godsaker. Vlogg-klippet ovan visar mer (2min 23 sek).

Finare väder bjöd långfredagen på. På förmiddagen satt vi ute i vårsolen och jag fick till och med lite färg. Härligt!
På eftermiddagen bjöd farfar på födelsedagslunch på en restaurang inne i Varberg. 24 släktingar samlades, vilket är mycket mer än jag nånsin trodde att jag hade. Mina två halvsystrar var också med. Efteråt blev det fika hos farmor och farfar, där farmor dessutom blandade väldigt starka drinkar(!).

För den som inte känner mig kanske detta låter som trivialiteter, men för mig som inte haft någon kontakt med släkten på min fars sida innan han dog för några år sedan är det stort och fortfarande nytt.

20061126: Uppdatering – länkade om videoklippet till YouTube

lotta

Web veteran, journalist, blogger since 1998, loves creativity and originality, photography and her family. [More]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *