1 000 000 medlemmar på Tradera

Tradera har kommit upp i ofattbara en miljon medlemmar. Det är bara att gratulera till Sveriges bästa auktionssajt. Såklart är det välförtjänt – jag är sedan länge en Tradera-addict.

Senast var det fröer. Men mest har jag nog ändå handlat kläder på Tradera, och sålt diverse prylar. Olika sajter är bra för olika saker. En fördel med att handla i Sverige är att det är lägre porto än om man köper från utlandet. Men vissa saker tjänar man faktiskt på att fynda på eBay trots högt porto. Då riskerar man iofs att åka på tullavgifter, och det är ju inte så skoj.

Bland annat skivor, tekniska prylar och sådant som inte går att få tag på i Sverige handlar jag där. Jag pratar förstås om internationella eBay. Den svenska motsvarigheten är inte mycket att hänga i julgranen än så länge. Säkert på grund av Traderas överlägsna position i Sverige.

En gång i tiden handlade jag en del på Bidlet, som sedan blev uppköpta av QXL. Efter det gick det tyvärr utför och i dag skulle jag inte handla där. Men jag har fortfarande ett konto där, och får bevakningsmejl som jag inte kan bli av med eftersom kontot blivit inaktiverat – men inte bevakningsmejlen, uppenbarligen. Synd, för det var en bra sajt förut. Bland annat bjöd jag hem min kolonistuga där. Jovisst, rena vansinnet, men det visade sig vara ett lyckokast.

På senare tid har det tillkommit ett antal sajter där budgivningen i stället går ut på att bjuda så lågt som möjligt – och vara ensam om budet. Jag kan nog hålla med Lotteriinspektionen om att det snarare är att likställa med ett lotteri. Men en rätt kul idé iofs.

Dyrare prylar – och när jag är ute efter något specifikt – köper och säljer jag helst på Blocket. Där fick jag bland annat tag på flyttlådor för 5:-/st, presentkort på resa värt 5000:- för 4500:- och där sålde jag min gamla bubbla.

lotta

Web veteran, journalist, blogger since 1998, loves creativity and originality, photography and her family. [More]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *