Högskoleprovet

I lördags skrev jag Högskoleprovet. Hade anmält mig mest på skoj, som en utmaning för att se om jag lärt mig något på de 13 år som gått sedan jag skrev det sist. Men efter en intensiv vecka både på jobbet och med USA-främmande var jag inne på att skippa det. Hade inte hunnit kolla igenom några gamla prov heller för att se om upplägget var detsamma.

Som tur var beslutade jag mig sent på fredagskvällen för att ändå göra ett försök. Det blev en lååång dag. Det visade sig att man gör ett extra prov – ett utprovningsprov inför kommande högskoleprov – som inte räknas, men man får inte reda på förrän efteråt vilket av de dubbla proven det är. Det delprov vi fick göra i två upplagor var diagram, tabeller och kartor. Det andra provet kom direkt efter det första, och var helt omöjligt. Frågorna var konstigt ställda, och jag fick chansa på flera frågor. Hade det varit det riktiga provet hade det gått riktigt uselt. Som tur var var det inte det, så resultatet blev riktigt bra. Om jag har räknat rätt, peppar peppar, hade jag åtta fel totalt. Nu återstår bara att se om det räcker för 2.0. Normeringsgränserna offentliggörs först 27 april.

Hade förresten sällskap av Anna H, som damp ner på stolen framför mig i klassrummet. Trevligt att ha någon att bolla frågorna som man varit osäker på i efterhand, och att få lunchsällskap.

lotta

Web veteran, journalist, blogger since 1998, loves creativity and originality, photography and her family. [More]

You may also like...

1 Response

  1. lotta says:

    Heh, snubblade över det här gamla inlägget och ser att jag inte uppdaterat med hur det gick. Skrytläge, med andra ord. :) Jodå, jag spikade 2.0. Tyvärr fick jag ingen direkt användning av det – resultatet var bara giltigt fram t o m i höstas. Men det var en skön bekräftelse på att något fastnat i skallen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *