Väntans tider – och ett syprojekt

Jag har inte bloggat så mycket på sista tiden eftersom det inte finns så mycket att blogga om. Det är en lång och utdragen väntan mest. Nu har jag varit hemma en dryg vecka från jobbet, och det är skönt att kunna styra över sina tider själv – jag hade nog inte pallat en jobbvecka till. Det är tungt att göra saker. Jag har gått upp över 18 kilo och självklart känns det. Det gör också att det är svårt att sova eftersom ingen ställning är skön. Alltid är det något organ som kommer i kläm av jättemagen.

Ändå har jag i alla fall kommit hemifrån lite den här veckan: en shoppingtur till Farsta centrum, en fika med Gitta och Mahesh och lunch med Josefine, Paula och Gitta. Plus torsdagens MVC-besök på Mama mia.
Allt såg fortsatt bra ut, men min barnmorska tyckte inte jag skulle räkna med att något skulle hända före den 24:e. Har lite gått och hoppats på att det trots allt är det datum som Kalle och jag räknade ut som ska gälla, dvs den 16:e. Tycker det räcker med väntan nu. För även om förlossningen säkert blir hur jobbig som helst längtar jag faktiskt dit.

En annan sak jag sysselsatt mig med den senaste veckan (när jag inte sovit, tittat på tv eller legat och läst) är att sy en skötväska att hänga på vagnen. Har inte hittat någon rolig, så jag tänkte jag skulle göra en egen av ett antal bordstabletter som jag köpte på rea för ett bra tag sen just för att ha som material, även om den första tanken var ett laptopfodral eller mobilfodral.
Det tog ett par dagar, och tre symaskinsnålar – jag sydde antagligen i för många lager. Här är det rätt brokiga och färgglada resultatet. Eftersom själva vagnen är så grå tycker jag det är trevligt med en detalj som piggar upp det.

Nu är även Kalle ledig, så vi kan göra ingenting ihop istället för att jag sitter och gör ingenting på egen hand. Försöker hitta små saker som jag orkar med för att sysselsätta mig och få tiden att gå snabbare, till exempel se fler kursavsnitt ur photoshopkursen som jag skulle ha gått i höstas men inte riktigt mäktade med då. Den är mycket bra och intressant.
Tyvärr har vår bil gått sönder – växellådan pajade och det är ingen idé att byta den, det blir för dyrt – så det begränsar oss en del. Och med busstrejken blir det t ex svårt att ta sig till stugan. Jag mäktar nog inte med att gå hela vägen dit.

lotta

Web veteran, journalist, blogger since 1998, loves creativity and originality, photography and her family. [More]

You may also like...

1 Response

  1. Maran says:

    Vilken jättefin skötväska! Blev väldigt inspirerad, tack för det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *