En tur till Tvååker och Göteborg

Nu har vi varit på långresa med Linus för första gången. I torsdags tog Kalle och jag bilen och for söderöver. Efter några rätt täta amningsstopp i början sov Linus i tre timmar, så sen blev det bara ett stopp till (med blöjbyte i bakluckan! Brrr… kallt för den stackaren). Det var riktigt trist väder med snöblandat regn mellan Linköping och Ulricehamn. Hela resan ner till Varberg/Tvååker tog ca sju timmar.

Hos Inger och Kalle
Inger och Linus hos Sven och Ingegärd
Väl framme i Tvååker välkomnades vi av min faster Inger och hennes man Kalle med köttfärspaj och en pratstund innan det var dags att krypa till kojs. Sedan följde ett par intensiva dagar då vi träffade hela släkten där nere. På fredagkvällen var det middag hos Inger och Kalle. Farmor och farfar bjöd på lunch i form av kinamat på en krog i Varberg på lördagen, och på lördagskvällen bjöd Inger och Kalle på färska krabbor. Mycket gott. Kul att träffa dem alla, inte minst Linus söta lilla syssling Nellie, bara ett par veckor gammal.


Släkten flockas kring Linus : )

Magnus, Cicci och lilla Nellie
Hos Sofie i Göteborg

I söndags åkte vi till Sofie i Göteborg, där vi packade ur mina väskor innan Kalle åkte vidare hem till Stockholm för att vara tillbaka på jobbet i måndags. Jag och Linus och Sofie har haft några rätt lugna dagar med promenader och hemmahäng i Bergsjön, men också en tur in till centrala Göteborg i går. Vi hälsade på en av Sofies elever i hennes ateljé/galleri. Anna Lena Mayor Ekeblad gör tavlor med text, mycket fina. Här finns hennes blogg.

mayorekeblads ateljé/galleri

Sen käkade vi indisk middag på Bombay och sen var det dags för Sofie att jobba. Jag och Linus slog oss ner i Folkuniversitetets kafeteria under tiden.
Linus har haft ont i magen en hel del den senaste tiden. Han får som krampanfall och spänner hela sig i en båge. Det enda som verkar hjälpa är att bära omkring på honom. Att amma kan också hjälpa om det är ett lättare anfall. Jag tycker det verkar lite som kolik, men det borde ha kommit tidigare i så fall, tycker jag. Ska fråga på BVC nästa gång vi ska dit.

Tågpremiär

Idag tog Linus och jag X2000 hem till Stockholm igen. Så otroligt smidigt att åka tåg! Linus sov gott nästan hela resan, dels i babyskyddet på ett eget säte, dels i mitt knä.

lotta

Web veteran, journalist, blogger since 1998, loves creativity and originality, photography and her family. [More]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *