Föräldrafika och 6-månaderskontroll

Mammafika på Café Kulté

Idag var det premiär för föräldrafika på Kafé Kulté, fiket i Skarpnäcks kulturhus. Varje onsdag mellan 11 och 14 ordar de en barnhörna och sänker priserna till 80 procent för föräldralediga. Kul initiativ, och perfekt för min mammagrupp som träffas där på onsdagar.

Linus interagerade lite mer med de andra bebisarna idag jämfört med tidigare. Jag tror Jenny tog kort när han höll hand med lille James – ska höra om jag kan få en kopia på den bilden. Han är nyfiken och tittar storögt på när de andra leker och låter. Men ligga på magen är ingen hit, han skriker efter en liten stund. Kanske är det jobbigt att hålla huvudet uppe.

Tidigare idag var vi på 6-månaderskontroll. Jag passade på att fråga BVC-läkaren Malin om när det tidigast är normalt att säga sitt första ord. Hon sa att det händer att de gör det vid 6-7 månader, men att det är ovanligt.
Linus har sedan 5 månaders ålder sagt hand/handen när han tittat på sina egna eller mina händer. Jag berättade det och Malin sa att “ja, men då tillhör han nog de där extra tidiga!”. Skoj!

Nu är han 72 cm lång och väger 9,6 kg. Stor kille!

I måndags var jag förresten på Stora Bloggpriset-galan. Skönt att komma ut och träffa lite vänner och bekanta. Skrev lite om bloggpriset på Citizen Media Watch.

lotta

Web veteran, journalist, blogger since 1998, loves creativity and originality, photography and her family. [More]

You may also like...

2 Responses

  1. Anders says:

    Wow! Dit måste jag och Vanna gå någon dag. Kanske vi ses där?

  2. L. says:

    Ja, kom dit, det är jättetrevligt! Jag brukar gå dit till 13.30 för då har min föräldragrupp träff.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *