Minisemester

Kalle och Linus i gräset i Fegen

Har visst glömt att skriva något om vår kortsemester till västkusten för ett par veckor sedan. Det var någon på common som nämnde att det var Alexandersondagen på Grimeton den kommande söndagen, och då blev K sugen på att åka dit. Jag tänkte att det inte skulle funka för mig att följa med eftersom mamma behöver hjälp med att hålla reda på tider för medicinering med mera, men hon insisterade på att hon skulle klara sig, så med viss tvekan bestämde vi oss för att åka hela lilla familjen.
Det blev fyra härliga dagar, och vi hann med väldigt mycket på så kort tid. Vi bodde i en liten stuga utan rinnande vatten i Fegen, en liten håla med 185 invånare. Stugan var verkligen liten, men den var charmigt på sitt sätt. Vi hyrde den av Fegenkiosken för 300:- natten, och det visade sig att den fanns på deras bakgård. :-)

Stugan i Fegen

Med den som bas gjorde vi utflykter i Halland, Västergötland och Småland. Med hitta.se till hjälp – för jag hade förstås med mig min 3G-dongel – letade vi reda på ställen att käka i närheten. Första kvällen åt vi middag i Kalv, på Kalvsjögården där Kalle åt en räkcocktail till förrätt för första gången på 15 år eller så. Det verkade vara ett trevligt ställe, och jag kan mycket väl tänka mig att bo på deras vandrarhem någon annan gång när vi tar en tur nedöver.

Vi äter middag på Kalvsjögården i Kalv

På fredagen drog vi till Ullared. Jag såg riktigt fram emot att få uppleva detta shoppingmecka som så många pratat om. Men även om det var stort så var det inte så fantastiskt som det låtit på en del. Det hindrade mig förstås inte från att shoppa loss, och visst var det billigt.

Gekås, Ullared

Bland alla fynden fanns en liten uppblåsbar babypool till Linus, och eftersom det var så varmt såg jag till att han fick inviga den redan samma dag. Han blev mycket förtjust och plaskade runt med de medföljande leksakerna i form av uppblåsbara flugsvampar och fjärilar.

Linus i babypoolen utanför stugan i Fegen
På kvällen blev det middag i Smålandsstenar, en mycket god köksmästarmacka för min del.

I köket hemma hos farmor och farfar

Vi gav oss av tidigt på lördagen för att hälsa på farmor och farfar i Varberg. De skulle bjuda oss på lunch på Getterön, men tyvärr var där så fullt så vi fick ingen p-plats. Istället blev det på en restaurang inne i stan. Gott det med, och så blev det 2 x fika hemma hos dem också. Roligt att träffa dem igen, och de hade mycket kul med Linus.

Nellie och Linus

Linus fick också träffa sin syssling Nellie igen, även om hon verkade mindre förtjust i att träffa honom. Ett par månaders åldersskillnad gör rätt mycket i den åldern, och Linus kan vara lite gå på-ig.

Vi går av lilla tåget i Grimeton

Söndagen var Grimeton-dagen, och vi träffade Thomas och hans två döttrar samt Mattias på radiosändarens område. Det lilla tåget som normalt går inne i Varberg hade lånats in, och vi tog en tur och fick veta en massa om masterna och Grimetons historia av en entusiastisk guide. Grimeton är ett världsarv.

Radiostationen Grimeton

Väldigt skönt att kunna få lite “riktig” semester några dagar, och vi hade verkligen tur med vädret – strålande solsken och 25-30 grader hela tiden.

lotta

Web veteran, journalist, blogger since 1998, loves creativity and originality, photography and her family. [More]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *