Geografi

GlobeHedgehog-Sara skrev om sitt läxförhör med sonen och gav en länk där man kunde testa sina geografikunskaper. “Hur lång tid tar det för dig att pricka in Sveriges landskap och städer??” undrade hon.

Ja, herregud… Nå, just det gick faktiskt hyfsat, om än inte jättebra – landskapen på 1:11 och städerna på en och en halv minut. Men sen försökte jag mig på Amerikas städer, och det gick bara inte. SÅ många som jag aldrig ens hört talas om, de flesta i mellan- och sydamerika. Vad gjorde jag på geografitimmarna egentligen? :/

Europa gick lite bättre, men var sjutton ligger Vaduz? När alla länder hade fått varsin stad blev det över. Jag fick kolla upp det till slut. Lichtenstein är svaret. Jag önskar verkligen att jag kunde säga att den informationen hjälpte mig att pricka in det på kartan.

Det är tur att Google maps och alla andra vettiga karttjänster finns, så att man kan ta reda på det man behöver när man behöver det.

lotta

Web veteran, journalist, blogger since 1998, loves creativity and originality, photography and her family. [More]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *