Rosemaris bok ska bredda bloggosfären

Rosemari SödergrenVar på trevlig releasetillställning igår, för Rosemari Södergrens bok “Alla kan blogga”. Det är en bok för totala nybörjare som vill lära sig blogga, med enkla instruktioner hur man går till väga steg för steg. Rosemari har använt Aftonbladets bloggtjänst till sina exempel, tillsammans med WordPress.
Med Rosemaris LO-bakgrund ser hon boken som ett sätt att locka fler personer från arbetaryrken att blogga, något som hon ser som viktigt eftersom de är underrepresenterade i bloggosfären vilket gör att den inte blir representativ för svenska folket. Men boken är inte politisk i övrigt, utan en handbok som passar alla nybörjare.
Alla kan bloggaOmslaget är väldigt snyggt, och har samma tanke som låg bakom att Time Magazine hade en spegelyta på sitt “You”-nummer. Håller du upp boken ser du dig själv speglas i den, en extra poängtering att “Alla” inkluderar dig. Snyggt.
Håkans dotter bevisar att boktiteln stämmer - ALLA kan blogga - iaf väcks intresset för boken tidigt : )
Åkte till tillställningen tillsammans med Sigge, och väl på plats såg jag förstås en massa bekanta ansikten. Bloggosfären är inte större än så. : ) Men även några nya bekantskaper.

Här finns mina foton från releasen.

Mer om releasen hos Rosemari, Bengt, Annica, Anna och Anders

Fler foton hos Rosemari, Anna och Petra.

lotta

Web veteran, journalist, blogger since 1998, loves creativity and originality, photography and her family. [More]

You may also like...

4 Responses

 1. Bengt says:

  Lotta: Trevligt att träffas synd att vi inte fick tid att språkas. Mitt wordpress tema har tyvärr inte kommit framåt. Har inte haft tid till det.

 2. RS says:

  Jättekul att du kom. Och du tar alltid så bra bilder.

 1. January 14, 2008

  […] men vem vill se mig, urkliven badkaret i blött hår och morgonrock. Däremot har Aftonbladets Lotta Holmström, visat min tanke i […]

 2. June 17, 2010

  […] spegelvänt?På Times omslag (och nu senast på omslaget till Rosemari SödergrensAlla kan blogga som avbildas tillsammans med författaren på Lotta Holmströms blogg) har man med spegelblankt omslag velat säga att det är du, läsaren, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *