Mammajympa is the shit

Idag har jag varit på mammajympa på Friskis & Svettis i Farsta. De hade nya, fräscha lokaler, och i entrén väntade ett helt gäng barnvakter. Det kändes lite konstigt men ändå helt okej att överlåta Linus till dem i en timme.
Jag fick ett nummer, och skulle jag behövas under passet så skulle de komma ut med en stor lapp med den siffran på. Efter halva passet kom mycket riktigt en dam med en trea och vinkade i fönstret.
– Han verkar hungrig, sa hon.
Men när jag kom ut till barnvakterna låg han och log och jollrade i famnen på en av dem, så jag fick jumpa vidare.
Passet var specialanpassat för nyblivna mammor, med mycket bäckenbottenövningar och få hopp. Det visade sig att vi bara var tre deltagare och så instruktören. Det var ett bra pass med juste musik. Det känns väldigt lyxigt att få ägna sig bara åt sig själv en hel timme, plus dusch, dessutom. Det blir helt klart fler tisdagar i Farsta.
Farsta centrum är dessutom väldigt föräldravänligt, har jag upptäckt. Till exempel har de ett amningsrum – mycket bra. Där satt jag och Linus och myste en stund, tillsammans med några andra mammor. Hela centrumet vimlar av barnvagnar.
Det enda jag inte gillar med Farsta är att ta bussen dit. Jag är inte tillräckligt hemma på det där med barnvagn på buss ännu, och bussarna är av den höga typen med trappsteg, så man får förlita sig på att någon hjälper en på och av med vagnen.

lotta

Web veteran, journalist, blogger since 1998, loves creativity and originality, photography and her family. [More]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *