Varför ska mammor vara randiga?

Polarn o. Pyrets klassiska ränder har en egen avdelning på deras sajt Det blev ju några inlägg om mammakläder när jag var gravid (här, här, här och här). Nu tänkte jag skriva lite om amningsplagg.
Randiga kläder för barn och mammor har blivit Polarn och Pyrets signum. Det har jag inte så mycket att säga om. De kan vara fina. Men varför måste alla amningsplagg vara randiga? Det verkar som att många andra klädkedjor vill slå mynt av Po.P:s framgång, och resultatet är väldigt trista plagg.
Av H&M:s fåtal amningströjor är alla utom en antingen randiga eller enfärgade i svart eller vitt. I dag var vi två mammor på mammajympan som hade likadana svart- och vitrandiga tröjor. Det är så fantasilöst. Samtidigt blir det lätt att man handlar på de billiga kedjorna, för det är ju plagg som man inte ska ha så lång tid.
Det skulle ju inte kosta mer att göra dem lite roligare. Andra mönster, små detaljer i designen, nånting som ger lite variation. Och varför så få varianter? Det märks att det finns en stor efterfrågan, eftersom de ofta är slut i de populäraste storlekarna.

lotta

Web veteran, journalist, blogger since 1998, loves creativity and originality, photography and her family. [More]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *