Rockbjörnennostalgi

Det började med att jag hittade ett gammalt mini dv-band från Rockbjörnen ’99 när jag röjde i min byrå. Efter en snabbtitt visade det sig vara filmsekvenser jag tagit för att plocka stillbilder från dem, så rent videomässigt var det ett väldigt hackigt material med små korta klipp från scenen. Efter det finns lite vimmel. Jag tänkte att materialet ändå borde bevaras, så jag lade upp några klipp på mitt blip.tv-konto.
Här tar en betydligt yngre Robyn emot pris för bästa svenska kvinnliga artist.

Vimmel med bland andra Robinson-Robban, Jonas Gardell och Pontus Gårdinger.

Sen började Joakim Jardenberg och jag diskutera Rockbjörnen på Jaiku, och han skrev ett nostalgiinlägg på sin unedited-blogg. Jag minns också den där mastodontservern han skriver om. Då, tidigt 1997, var jag mäkta imponerad. Men det blev inte så mycket livestreaming från Rockbjörnen ’96 (björnarna delas ut för det gångna året, därav årsförvirringen). Däremot ett första prov på det maskineri aftonbladet.se redan då började bli när det gäller teamwork och att snabbt få ut nyheter inom skilda områden.
Min uppgift var att förbereda och publicera vinnarintervjuerna på webben precis när vinnarna tillkännagavs på scenen.

Rockbjörnen '96, aftonbladet.se jobbar i Ernst Rolf-logen

Här finns ett antal foton från Ernst Rolf-logen den här första Rockbjörnengalan som jag jobbade på. Ett litet stycke mediehistoria som nu letat sig ut på webben – elva år senare.

Rockbjörnen '96, aftonbladet.se jobbar i Ernst Rolf-logen

Rockbjörnen '96, aftonbladet.se jobbar i Ernst Rolf-logen

Foton från året efter, Rockbjörnen ’97 (från februari ’98), har legat ute här på min sajt sedan det begav sig (i den klassiska frame-lösningen för bildvisning jag körde med då, och som Bob Cauthorn gillade tillräckligt mycket för att kopiera för Arizona Daily Stars räkning).

lotta

Web veteran, journalist, blogger since 1998, loves creativity and originality, photography and her family. [More]

You may also like...

3 Responses

  1. Josefine says:

    Vilka roliga bilder! Och vilka härliga minnen att ha sparade. Var själv på Rockbjörnen en del av de åren, men inte inne hos er förstås. Svårt att tänka då att vi en dag skulle jobba ihop. :)

  1. January 16, 2009

    […] Lotta har hittat fler bilder, från året innan, och till och med video. Vi måste gräva fram mer sånt […]

  2. December 11, 2022

    […] (stort tack till Lotta Holmström för att hon sparat det här) […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *