Så mycket nytt att upptäcka

Lotta och Linus vid Villa Söderås

Linus utvecklas i en rasande fart just nu, det är knappt vi hänger med. Sen någon vecka tillbaka kryper han, eller åtminstone hasar sig framåt. Han drar upp knäna under kroppen men reser sig inte på armarna samtidigt, eller tvärt om. Vi måste säkra upp här hemma, det är alldeles för mycket farliga saker som han skulle kunna skada sig på. Till exempel har han ramlat ur vår säng en gång. Det var en riktig skräckupplevelse, men som tur var klarade han sig oskadd.
Nu är i alla fall kontaktskydden monterade i undervåningen. Jag inser också att vi måste dammsuga oftare nu när han kryper.
Idag kom jag på honom med att stå upp i spjälsängen. Han hade dragit sig upp för första gången. Vingligt, men han såg mäkta stolt ut.

Linus på öppna förskolan

Språkligt går utvecklingen också fort. De senaste dagarna har han sagt “mamma” en massa, och “momo” några gånger, vilket man får anta betyder mormor. Mitt i alla “mamma mamma mamma mamma” smög det sig dessutom in ett enstaka “pappa” igår!
En gång har han också sagt “näsa”. Jag har en rutin med honom där jag pekar på näsa, mun, ögon och öron på både mig och honom och säger vad det är. För ett par veckor sedan upprepade han “nä-sa” lite frågande. Väldigt sött.

lotta

Web veteran, journalist, blogger since 1998, loves creativity and originality, photography and her family. [More]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *