Nya tag, nya ambitioner

Ett nytt år. Jag har inte lovat något, det brukar jag inte göra, men jag har en del ambitioner. Att äta nyttigare och börja träna, till exempel. Idag var jag på mitt första träningspass på WorldClass, där jag har köpt ett tvåmånaders träningskort med rabatt via Groupon. Det var ett 30 minuters Core Exp-pass, som visade sig gå ut på att man låg på en matta och spände magen i lite olika övningar i en halvtimme. Inte särskilt kul, men säkert hemskt nyttigt för en fladdermage som min som förslappats av en graviditet och två års bitvis rätt dålig kosthållning. Instruktören var i alla fall trevlig, och gjorde sitt bästa för att det skulle bli roligare, även om det mest gick ut på att när låten gick “hey! hey!” skulle vi vifta med armarna. Okej. Nästa gång får det nog bli BodyCombat. Jag är i alla fall glad och lite stolt att jag kom iväg idag.

Väl hemma möttes jag av en uppfordrande snövall som sa: det HÄR är träning det, fram med skyffeln! Snön och isen från hela framsidan av taket låg i en bred sträng över hela entrén. Bara att börja skotta. Men nu kommer jag inte veta om det är Core Exp eller skottningen som ger mig träningsvärk. Att jag kommer ha ont vet jag i alla fall med säkerhet.

En annan ambition kan tyckas motstridig: jag ska ta det lugnare. Men då menar jag inte fysiskt, utan dra ner tempot och tillåta mig att reflektera mer och försöka att bara vara, vilket kan vara en konst i sig. Jag ska också försöka få mer egentid, för det vet jag att jag behöver för att orka. Mer egentid ger också bättre tillsammanstid med Linus – och Kalle – tror jag.

lotta

Web veteran, journalist, blogger since 1998, loves creativity and originality, photography and her family. [More]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *