Slipsfärgade ägg, Pinterest och påsk

För ett par veckor sedan blev jag intervjuad av Aftonbladet om mitt användande av Pinterest (artikeln finns inte på nätet). Jag sa bland annat att jag använder tjänsten till att samla inspiration, till exempel för tänkta pysselprojekt. “…men det är sällan jag hinner. Det här är ett trevligt sätt att drömma om at göra det, kanske när man sitter på bussen hem.”
Nu har jag i alla fall använt mig av ett av tipsen jag hittat via Pinterest, det om att färga ägg med hjälp av slipsar. Här är ett annat inlägg om samma sak, som jag önskar jag hade läst innan jag virade sytråd runt äggen. Det hade sparat mig en hel del jobb.
Slipsarna måste vara “100% silk”, och jag var lite osäker på om de slipsar jag köpte på mig på Kyrkornas Second Hand på Färingsö var det. Det stod “Pure silk” på dem, men är det samma sak? Därför var jag förstås väldigt spänd på resultatet.
Jag tror att den bruna slipsen inte var 100%, men de andra blev bra. Favoriten är helt klart den gröna, mönstrade. Snyggare än slipsen och ett litet konstverk i sig.

Apropå Pinterest så tycker jag det är en bra tjänst för att samla inspiration, men mitt användande har faktiskt gått ner en del sedan Aftonbladet-artikeln publicerades. Jag känner mig inte helt bekväm med deras användarvillkor. Det bygge de har gjort uppmuntrar till ett användande som deras villkor förbjuder. Att jag som användare hålls ytterst ansvarig är inte okej.

Mitt äggsperiment, steg för steg.

Glad påsk!

lotta

Web veteran, journalist, blogger since 1998, loves creativity and originality, photography and her family. [More]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *