Hackathon i datajournalistik

Det här är lag Lärarnas tidning/TV4:s presentation på Hackathon i datajournalistik som jag var på i helgen. Äntligen har journalisterna fått ett eget 24-timmars nördevent! Tillsammans med hackers, dessutom.
Det är bland det roligaste jag gjort i jobbväg på många år, och det var inspirerande att se vilka resultat som kunde åstadkommas på bara ett dygn. Länkar till alla presentationer och bidrag finns på fajk.nu. Extra roligt förstås att vi gick och vann Bästa nyhet-kategorin. Kul att kunna fajtas med representanter från betydligt större mediehus.

Här är vårt bidrag: “De nya flickskolorna”

lotta

Web veteran, journalist, blogger since 1998, loves creativity and originality, photography and her family. [More]

You may also like...

1 Response

  1. June 5, 2012

    […] om en 24-timmars utmaning som journalister och teknik/designkunniga personer deltagit i – Hackathon i datajournalistik! Spännande att se hur mycket man kan göra och få fram med rätt verktyg och […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *