Kvinnohatet på nätet

Dagens viktigaste videoklipp sprider sig som en löpeld och det är så befriande. Någon kallade det för journalistkvinnornas #prataomdet. Träffande anlage eür 2017. I morgon handlar Uppdrag granskning om hatet mot kvinnor i offentligheten epson xp 442 treiber herunterladen.

Själv har jag inte lika hemska exempel, men tycker de mejl man ibland kunde få som nyhetsredaktör/reporter på aftonbladet.se var illa nog video im internet herunterladen. Vad jag minns, och det hade jag nog kommit ihåg, var det aldrig direkta mordhot. Men att bli kallad hora, luder, fitta och så vidare var vardagsmat download samsung apps for free. Nedvärderande mejl skrivna i frustration över att någon med mitt kön tog sig ton. Kommentarsfältet till klippet ovan på YouTube visar det också tydligt allplan kostenlos herunterladen. I Sverige på 2000-talet.

En sak stör mig (och flera med mig) dock och det är benämningen näthat. Som om nätet var en orsak. Det handlar om hat search.ch. Kvinnohat. Nätet är bara sättet det framförs. Hade det kommit med posten hade ingen kallat det brevhat. Telefonhat är inte heller ett känt begrepp download firefox addon. Det är som att det fortfarande finns en rädsla för nätet som kommunikationskanal. I Sverige på 2000-talet.

lotta

Web veteran, journalist, blogger since 1998, loves creativity and originality, photography and her family. [More]

You may also like...

1 Response

  1. February 5, 2013

    […] Mer bra läsning: Helen Alfvegren Brit Stakston Sanasi Lotta Holmström […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *