Asia planning

Asia trip map

The plans for my Asia trip are taking shape. Parts are still pretty unsure, especially India, but in all I am starting to visualize it. I’ll start out in Delhi, and if all goes well I’ll meet P and family a couple of days later, and travel to places like Jaipur, Agra, Kharjuraho and Varanasi. Not necessarily those places. Not necessarily in that order. But something along those lines. Then we’ll head south to Hyderabad and Vijayawada. And three weeks on I’m going to Singapore from Chennai.

In Singapore I’m meeting Gitta, and we’ll stay with friends of hers for six days. Then we fly to Ho Chi Minh City, Vietnam. From there we’ll travel north by train, stopping in Hoi An and Hue before going to Hanoi. If we have the time we’ll go on an organized trip to Cat Ba Island. Yesterday Gitta and I met with Susanne, a friend of Gitta’s who has travelled and worked in Vietnam. She recommended we spend more time in the northern parts than the south.

We have ten days in Vietnam. After that Gitta returns to Singapore, and I’m flying from Hanoi to Bangkok where I’m meeting K. We’ll stay one night in Bangkok before taking the train, bus and ferry to Koh Samui. We also plan to go to Krabi. We’ll see.
The whole trip is 7,5 weeks, and I’m flying home from Bangkok.

Today I got my travel books – Lonely Planet’s India guide, Lonely Planet’s Thailand guide and Rough Guide to Vietnam. I realized I won’t be able to bring them all. Waaay too heavy. :-/ I guess I’ll have to write down the key parts.

lotta

Web veteran, journalist, blogger since 1998, loves creativity and originality, photography and her family. [More]

You may also like...

7 Responses

 1. christel says:

  Tips: Du kan köpa (och sälja) lonely planetböcker efter vägen, ta inte med dig alla från början utan byt efter vägen. Lycka till med förberedelserna!

 2. L. says:

  Tack för tipset, Christel! Kanske får nöja mig med Indien-boken i början. Kanske kan jag skicka med de andra med mina reskamrater längre fram. :-)

 3. Marg Hancock says:

  Hi L.

  Very interesting to follow your developing plans for your Asia trip.

  Marg
  Waterloo, ON

 4. Anna says:

  Åh vad jag blir avundsjuk! Fast jag just var där, eller just därför. Mina tips är: stanna inte så länge i Delhi, missa inte Udaipur i Rajasthan och missa för allt världen inte Kerala, Indiens coolaste stat! Chennai däremot är ruskigt tråkigt.
  LP-böckerna är bra men kan köpas överallt på vägen. Ett bra alternativ (fast sällan lika heltäckande) är Wikitravel online.

  Synd att vi inte kan ses i Singa, vi är bara kvar här en vecka till. Sen Bali, Australien och NZ, sen Sydamerika. Kommer du dit?

 5. L. says:

  Anna: Ja, verkligen synd att vi åker om varandra. Fast jag är väldigt glad åt att kunna spana in dina bilder och läsa dina blogginlägg som en förberedelse också. :)

  Jag vill verkligen till Kerala, men kanske kan det bli svårt den här resan. Tänker mig att det är ett ställe man kan åka fram och tillbaka till senare. Allt i Indien måste anpassas till familjen jag reser runt med, och med tre småbarn på 1, 3 och 3 år får man inte vara överambitiös… Vi har också bara 10 dagar att resa runt, sedan blir det stilla byliv i Vijayawada.

  Åh.. dina fortsatta resplaner låter fantastiska. Hoppas ni får det underbart! Min resa slutar i Bangkok, jag tänker mig att det är ett bra ställe att avsluta i, och passa på att shoppa lite i.

 6. L. says:

  Marg: How nice of you to stop by. Hope all is well!
  Sorry for not publishing your comment at first – it got caught in my spam filter.
  Yes, I am very excited about the trip. It’s my first time in Asia so I’m counting on experience a bit of a cultural shock, but also a lot of beauty and to be awed by old places and stunning nature.

 7. P says:

  What? You are not going to Cambodia ? or Indonesia ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *