Konferens på härliga Gotland

Tofta

Hela Nya Medier var på konferens i förra veckan, och för en gångs skull höll vi inte till på en kall plats i snöstorm. : ) I stället bar det av till Gotland, vilket var extra kul eftersom jag inte varit där tidigare.
Konferensen blev riktigt riktigt lyckad. På torsdagen konfererade vi i Visby på högskolan, och förutom några dragningar i biosittning blev det speeddating med kollegorna – vi har vuxit så snabbt att ingen har kunnat hålla reda på vilka alla nya är. Speeddatingen gick ut på att prata med folk i en minut vardera, sedan roterade man. Det var inte mycket mer än en presentation man hann med, men till hjälp hade vi i alla fall ett papper med frågor för att få lite variation. Det var saker som “öl eller skumpa?”, “rött eller blått” eller “Anna eller Sigge?” (vice vd respektive redaktionschef – fick f ö den frågan av Sigge själv, men avböjde att svara : ) ).

Sedan bar det av till Tofta, där vi skulle inkvarteras. Jag delade rum med Sanna, nygammal reporter som började härom veckan men varit hos oss tidigare under en lasperiod.
På kvällen blev det strandparty med helgrillat lamm, lägereld och solnedgång över havet. Jättemysigt! Ett par galningar – inga namn nämnda, men de jobbar på tv-redaktionen… – tog ett nattligt dopp, och lyckades kliva i just där det var vassa stenar i stället för den härligt mjuka stranden. Tror foten har läkt nu iaf.

På fredagen var det grupparbeten och redovisningar. Många intressanta idéer och kreativa förslag. Jag var gruppledare för vår diskussion och fick beröm från flera för min presentation. Kul! Särskilt glad blev jag när Anders konstaterade att jag helt lyckats undvika klyschor.

Själva konferensen avslutades vid 16-tiden, och sedan var det lekdags. Ättefejden var tävlingen, och vi delades upp i lag baserat på våra stjärntecken, en fördelning som fick till följd att det blev rätt ojämn könsfördelning i lagen. Tävlingen bestod av ett antal olika grenar, och lagen möttes två och två. Vi skulle bygga hus, ha dragkamp, kasta yxa, dra omkull varandra, puckla på varandra med säckar sittande på en stock med mera med mera. Kan inte säga att jag tyckte det var särskilt underhållande, men men…

Desto trevligare var middagen på kvällen, inne i Visby, på Munkkällaren. De serverade väldigt god mat – västerbottenpaj med kalixrom, lök med mera, kalvfilé oscar, citronsvish med bär och hemgjord vanlijglass och kaffe med chokladtryffel. Själva middagen drog ut så mycket på tiden att arrangörerna beslutade att sätta in en extra buss tillbaka till Tofta på kvällen, och de allra flesta var kvar och tog 02.15-bussen, och fick underhållning på köpet i form av C. som tog micken och lekte reseledare hela vägen.

Lördagen bjöd på gott om fri tid i Visby. Jag strosade runt med Sanna tills hennes buss till ett tidigare flyg gick, och vandrade sedan på egen hand genom Visby med kameran i hand. Bilderna från Visby och resten av konferensen finns här.

lotta

Web veteran, journalist, blogger since 1998, loves creativity and originality, photography and her family. [More]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *