En månad idag

Lilla spöket Linus

Idag fyller Linus en månad. Det är inte klokt hur fort tiden går. Han har vuxit till 58,7 cm och väger 4896 gram (i onsdags). Redan ser hans händer och fötter större ut, och han har vuxit ur sina första plagg. Nu har jag plockat fram kläderna i storlek 62, även om de flesta 56:orna fortfarande går på honom.

Stegvis lär jag mig vad man bör tänka på när man är ute med bebis. Som att alltid ha med en liten handduk eftersom skötbord ofta är hårda och kalla. Och att det är bra att ha med ett ombyte kläder eftersom blöjor kan läcka. Det senare fick jag lära mig på social media-lunchen igår. Orutinerat av mig att inte ha med det… det var bara att gå i förtid. Det var hur som helst skönt att träffa lite andra vuxna människor och få ett avbrott i amma, byta blöjor, sova-rutinen.

Linus har varit på Ikea för första gången. I onsdags åkte vi dit efter fyraveckorskollen på BVC (allt var bra, han fixerar blicken, kan följa med blicken, men skelar lite) för att köpa nya lakan till våra nya sängar som kom igår. Han höll sig lugn hela besöket, och jag ammade honom en kort stund i restaurangen. Som tur var var det inte så mycket folk, och jag kunde sitta med ryggen åt de flesta.

Nya sängar

Sängarna är sköna och har höj- och sänkbara rygg- och bendelar. Perfekt när man ska amma.

Idag har Anna varit här på besök. Första commonisten att träffa Linus!

Han har också varit på sitt första födelsedagskalas, hos kusin Victor som fyllde ett år.

Paketöppning på Victors 1-årskalas

lotta

Web veteran, journalist, blogger since 1998, loves creativity and originality, photography and her family. [More]

You may also like...

3 Responses

  1. Monika says:

    Hej Lotta!!
    Vad lustigt, bloggen har funnits i 10 år och när jag hittar dit så har du precis fått barn. Vad söt han är, lille Linus! Vi sågs väl i Hersby skola sist tror jag, det var ett tag sen… Stort, stort GRATTIS till er alla önskar Monika Wallmark.

  2. L. says:

    Monika – hej!! Kul att du hittatt hit. Och tack så mycket! Jag mejlar dig. : )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *