På nytt jobb – sök mitt gamla!

Den 1 februari börjar jag ett nytt jobb, på SVT Pejl. Det ser jag verkligen fram emot, eftersom datajournalistik är ett spännande område. Det ska bli väldigt roligt att få grotta ner mig i det.
Det är en projekttjänst på 11 månader, och under tiden är jag tjänstledig från mitt nuvarande arbete på Lärarnas tidning.

Därför söker de nu min ersättare. Tipsa gärna alla du känner som du tror skulle kunna passa för den här tjänsten. Särskilt webbredaktörer som skulle vilja fördjupa sig med en del gräv/datajournalistik.

Här kommer jobbannonsen.

Lärarnas tidning söker webbredaktör/researcher

Våra två webbredaktörer arbetar med både dagliga nyheter för webben och research i samarbete med redaktionens reportrar. De ansvarar också för kommunikationen med läsarna på sociala medier.

Vi söker nu en person med ett gediget webbkunnande och en väl utvecklad journalistisk kompass. Erfarenhet från databasjournalistik är ett stort plus.

I tjänsten ingår även att hålla kontakt med utvecklare samt testa tekniska uppdateringar. Därför behöver du förstå sajtstruktur samt ha vana av olika publiceringssystem. Erfarenhet av Drupal är meriterande.

Tjänsten är ett vikariat från 1 februari till 31 december 2013.

Ansökan med CV och personligt brev görs via formuläret här.

För mer information kontakta chefredaktör Annica Grimlund, tel: 070- 391 63 19 annica.grimlund@lararforbundet.se eller Unionens representant Stefan Helte, tel 070- 843 19 85. stefan.helte@lararforbundet.se

Välkommen med din ansökan snarast men senast den 19 december.

lotta

Web veteran, journalist, blogger since 1998, loves creativity and originality, photography and her family. [More]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *